Vad kostar taxi mellan Alicante flygplats och Torrevieja?

on

Taxi mellan flygplatsen i Alicante och Torrevieja centrum kostar mellan 60 och 105 euro, beroende på storlek på bil och om det är dagtid, natt eller helg.

Resan från flygplatsen till centrala Torrevieja tar cirka 45 minuter om det är normal trafik, men räkna med en timme för säkerhets skull. Det är 45 kilometer om man åker kustvägen N-332.

Radio Taxi Torrevieja

Vi förbeställer nästan alltid taxi från Radio Taxi Torrevieja. Att vi valt just Radio Taxi är för att man förut fick rabatt om man var medlem i Mas Amigos. Efter att klubben upphörde och då la ner sin klubblokal och slutade med rabatterbjudanden fortsatte vi med Radio Taxi av gammal vana.

Radio Taxi Torrevieja tar 60 euro på vardagar och 70 euro på nätter och helger från flygplatsen till centrala Torrevieja. Vi brukar också ge ett par euro i dricks. De har också storbil. Är man 5-6 passagerare kostar det 75 respektive 85 euro.

Radio Taxi Torreviejas webb

Telefon: +34 965712277

Andra taxibolag

Vi har själva inte bokat resa via dem, men vet att andra anlitar Nordins Transfer Taxiresa i normalbil kostar 65 euro dygnet runt.

När vi inte har förbeställt utan tagit en slumpmässig taxi som kör på taxameter så har resan kostat några euro mer än när vi har förbeställt. Priset beror på om det är dag eller natt och hur mycket trafik det är. Vi har dock märkt att det är taxibrist efter pandemin och man kan få stå och köa länge på flygplatsen för att få en taxi, särskilt om man kommer så sent att det inte heller finns några bussar.

Resa med taxi från Torrevieja till Alicante flygplats

Ska man åka från Torrevieja till Alicante flygplats finns det taxistolpar, men det enklaste är att ringa taxibolaget eller skicka ett meddelande via WhatsApp. Det finns också appar – Radio Taxis app heter Radio Taxi Torrevieja och Tele Taxi har en app som heter Taxi Torrevieja.

Svarttaxi

En liten varning om svarttaxi så här i slutet av texten. De kan ragga kunder i till exempel Facebookgrupper och erbjuda taxi för priser som 35 euro. Det kan sluta med tråkigheter som att man blir stoppad av polisen, och roligare kan man kanske ha på sin semester.

Vill du hellre åka flygbuss?

Läs vår text: Tid och pris för flygbussen Alicante-Torrevieja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *