Taxi och flygbuss Alicante – Torrevieja

on

Pris för taxi mellan flygplatsen i Alicante och Torrevieja centrum ligger på mellan 50 och 70 euro. Flygbussen kostar 7 euro och går flera gånger per dag i vardera riktning.

Resan mellan flygplatsen och centrala Torrevieja tar cirka 45 minuter om det är normal trafik, men räkna med en timme för säkerhets skull. Det är 45 kilometer om man åker kustvägen N-332.

Tidtabell för flygbuss mellan Alicante flygplats och Torrevieja centrum

Uppdaterad 1 april 2023:

Från Alicante flygplats till Torrevieja: Klockan 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19 och 21.

Från Torrevieja till Alicante Flygplats: Klockan 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18 och 20.

Tiderna gäller för alla veckodagar, högtider och röda dagar.

På bussbolaget Costa Azuls webb hittar man alltid den mest aktuella tidtabellen. Man skriver in datum, varifrån man reser och vart man ska. De har också en app som heter Costa Azul som man kan ladda ner till sin mobil.

Sök fram tidtabell för flygbussen på Costa Azuls webb

Formulär för att fylla i varifrån man åker och vart.

Pris och betalning för flygbussen

Vi åker gärna flygbuss när vi kan eftersom det både är billigt och smidigt.

  • Kostar 7 euro per person för en enkel resa.
  • Priset gäller alla som är 4 år och äldre.
  • För barn under 4 visar man pass för att bevisa åldern.
  • Ålderspensionär med residencia i Spanien får rabatt

Så här betalar man flygbussbiljetten på Alicante flygplats
Åker man från Alicante flygplats betalar man till busschauffören när man går på bussen. Gärna så jämna pengar som möjligt.

På bussbolaget Costa Azuls webb kan man förköpa biljett och betala med kort, dock tillkommer en avgift utöver biljettpriset. Där kan man också boka kombinationsresa flygbuss + taxi om man inte bor så nära bussterminalen att man kan promenera. Costa Azuls webb

Så här betalar man flygbussbiljetten i Torrevieja
På bussterminalen i Torrevieja betalar man till en person i en biljettlucka och visar sedan biljetten när man kliver på bussen. De tar inte kort, varken ombord på bussen eller på bussterminalen.

Vi går ofta till bussterminalen i Torrevieja i förväg och köper biljetter. Förmiddagsbiljetterna kan man köpa på morgonen samma dag och eftermiddags- och kvällsbiljetterna från klockan 13 samma dag.

Hållplatser för flygbussen

Var går flygbussen på Alicante flygplats?
Bussen går från entréplan. Gå ut från flygplatsen och gå till höger. Hållplatsen ligger bredvid ett café som heter Costa. Bussen är populär och kan i semestertider bli fullsatt så att inte alla kommer med.

Vid enstaka tillfällen, till exempel vid ombyggnation på entréplan, har bussen istället gått från bottenvåningen. Då tar man hissen till våning -2 och går ut till bussterminalen som ligger precis utanför.

Hållplats för flygbussen i Torrevieja
Bussterminalen i Torrevieja ligger centralt på Calle del Mar 40.

På bussterminalen finns ett café och en kiosk. Där finns toaletter men de brukar vara rätt ofräscha och sakna toapapper.

Finns det andra hållplatser för flygbussen?
Nej, flygbussen har enbart hållplatser på flygplatsen i Alicante och på centrala bussterminalen i Torrevieja.

Karta med markering av bussterminalen i Torrevieja.

Vad kostar taxi från Alicante flygplats till Torrevieja?

Vi är medlemmar i nordiska föreningen Mas Amigos som har avtal med lokala taxichaufförer i Torrevieja. Via Mas Amigos får vi en bil från till exempel Radio Taxi. De tar 50 euro på vardagar och 60 euro på nätter och helger från flygplatsen till centrala Torrevieja. Vi brukar också ge ett par euro i dricks. De har också storbil för 5-6 passagerare som kostar 70 respektive 75 euro.

Information om Mas Amigos flygplatstaxi och transfer service

Man kan också boka flygtaxi direkt hos Radio Taxi Torrevieja. Det kostar 55 euro på vardagar och 60 euro på nätter och helger.

Radio Taxi Torreviejas webb

Telefon: +34 965712277

När vi inte har förbeställt via Mas Amigos utan tagit en slumpmässig taxi som kör på taxameter brukar resan gå på mellan 60 och 70 euro. Priset beror på om det är dag eller natt och hur mycket trafik det är.

Så här kontaktar man taxi

Det finns alltid gott om taxibilar på flygplatsen.

Ska man åka från Torrevieja till Alicante flygplats finns det taxistolpar, men det enklaste är att ringa taxibolaget eller skicka ett meddelande via WhatsApp. Det finns också appar – Radio Taxis app heter Radio Taxi Torrevieja och Tele Taxi har en app som heter Taxi Torrevieja.

Förstås finns även nordisk eller skandinavisk taxi i Torrevieja. Vi har själva inte bokat resa via dem, men vet att andra anlitar Nordins Transfer och Nordisk Taxi.

Nordisk Taxi

Nordins Transfer

Vi känner tyvärr inte till om fler klubbar eller föreningar för nordbor i Torrevieja har rabatterade taxiresor som medlemsförmån. Är man medlem så vet man förmodligen. Här är en annan populär klubb:

Club Nordico

En liten varning om svarttaxi så här i slutet av texten. De kan ragga kunder i till exempel Facebookgrupper och erbjuda taxi för priser som 35 euro.

Det formella namnet på flygplatsen är Aeropuerto de Alicante-Elche Miguel Hernández (känd spansk poet från Orihuela). Bra att veta om man ska googla upp något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *