På ubåtsäventyr i marinan i Torrevieja

on

Mitt i Torreviejas hamn ligger Museos Flotantes. Det är ett marint museum med ubåten S-61 Delfin som huvudattraktion. Trots att vi haft bostad i Torrevieja i sju år blev vårt första besök inte av förrän nu.

Stor skylt med texten Museos Flotantes Torrevieja.

Museet består av en patrullbåt, en ubåt och en utomhusutställning på kajen bredvid båtarna. Det är billigt inträde – bara 2 euro per person.

När vi betalat fick vi en audioguide som vi hängde i ett band runt halsen och lyssnade på medan vi gick runt. Vi valde engelska som språk. Det fanns skyltar uppsatta med siffror så det var lätt att skriva in rätt siffra i audioguiden för att få information om varje plats.

Patrullbåten Albatros III i Torrevieja

Innan vi klättrade ner i ubåten besökte vi först kustpatrullbåten Albatros III. Den hade bevakat kusten i 33 år innan den pensionerades och blev ett museum år 2006.

Kommandobryggan i båten Albatros III.
Kommandobryggan i båten Albatros III.
Officerarnas rum i båten Albatros med ett stort bord och små, runda fönster.
Här kopplade officerarna av på Albatros III.
Brant trätrappa inuti en båt.
För att besöka Albatros III klättrar man nerför denna trätrappa.

Ubåten S-61 Delfín i Torrevieja

För att komma ner i ubåten S-61 Delfín fick vi kliva in genom en rund lucka och sedan nerför en brant trappa. Det fanns ledstänger på bägge sidorna att hålla sig i. Inne i ubåten fick vi se hur besättningen hade sovit, var de hade lagat mat, samt var alla maskiner och torpeder fanns.

Lucka ovanpå en ubåt att klättra ner i.

Trappa ner i en ubåt.

Torpeder och räddningskläder i en ubåt.

Tre våningar med sängar i en ubåt.

Grytor och plastgrönsaker i ett kök i musei-ubåten Delfín.

Kommandobryggan i en utbåt med ett stort bord i mitten.

Vi besökte Museos Flotantes – de flytande museerna – i januari. Det var skönt att det var lågsäsong därför att det var få andra besökare inne i båtarna och vi kunde titta runt utan trängsel.

Tillgänglighet

För att besöka båtarna måste man vara minst 115 centimeter lång och klara av att klättra nerför och uppför en brant trappa eller stege. Besökare i rullstol kan åtminstone se bägge båtarna på nära håll från utsidan och se utställningen på kajen.

Närbild på ubåten S-61 Delfín.

Modern kanon på kajen i Torrevieja.
På kajen invid båtarna finns en utställning med militärt och marint tema.

Pris, öppettider och vägbeskrivning

Inträdet är 2 euro per person och museet brukar ha öppet tisdag-lördag mellan klockan 9.30-14.30. Aktuella öppettider hittar du alltid hos torrevieja.com.

Du hittar till museet genom att gå längs vägen nedanför den långa piren i hamnområdet i Torrevieja. Efter ett tag dyker det upp skyltar där det står ”Museos Flotantes”. Följ skyltarna så är du snart framme.

Ubåten S-61 Delfín ligger förtöjd i marinan i Torrevieja.

Om du vill googla på de två båtarna ska du skriva ”Museo flotante submarino S-61 Delfín” och ”Museo flotante Patrullero Albatros III”.

Foton: Familjens privata

Vill du läsa mer om båtar?

Båt från Torrevieja till Tabarca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *