Om oss

Vi är en familj med två vuxna och ett barn (numera ungdom) som 2017 förverkligade drömmen om ett eget boende i Spanien. Efter köpet fick vi många frågor. Därför startade vi bloggen ”Drömmen om Spanien” där vi berättade om hur vi köpte en lägenhet i Torrevieja.

Efter ett ganska kort tag kände vi att vi inte hade mycket mer att säga om hur det går till att hitta och köpa en lägenhet eller hus i Spanien. Vi var förbi den fasen och då slutade vi att skriva tills vi fick ny inspiration. Då började vi istället skriva om hur det är att ha en lägenhet i Spanien som semesterboende och saker som är bra att veta om Torrevieja. Vi skriver om allt från vad man kan göra i Torrevieja, till praktiska saker som byte av varmvattenberedare eller var man handlar mat.

Drömmen om Spanien lever vi varje gång vi åker till Torrevieja.

Vi är ett bra exempel på att man inte behöver vara Krösus Sork eller Lotto-miljonär för att köpa sig ett boende i solen. Vi är två helt vanliga heltidsarbetande medelålders vuxna med normala inkomster.

Köpet finansierade vi genom att utöka lånet på vår befintliga bostad i Sverige. Vår långtidsplan är att det extra lånet ska vara bortamorterat i god tid innan vi går i pension och då – beroende på hur livet ser ut – förhoppningsvis kommer att tillbringa vintrarna i Spanien.

Går barfota i vattnet på Playa del Cura.
Här står vi på stranden Playa del Cura i Torrevieja. Det är den helgen 2017 när vi var på visning i Torrevieja. Det är mars och vattnet är kallt men tillräckligt varmt för att doppa fötterna. Vi såg några modiga som badade.
Platt-tv på väggen med vit tv-bänk under.
Vi får ibland frågor om vi hyr ut och det gör vi. Vi anlitar en uthyrningsfirma som tar hand om allt – annonsering, bokning, betalning, in- och utcheckning med nyckelhantering, och slutstädning. Vi hyr ut på korttid, i allmänhet 1 – 3 veckor. Det händer att vi får förfrågningar om långtidsuthyrning men det har vi hittills tackat nej till därför att hela eller delar av familjen är i lägenheten under skolloven på hösten och våren och någon del av sommarlovet. På casatorresol.com har vi bilder från lägenheten och kontaktuppgifter för bokning.

På Instagram heter vi drommen_om_spanien.

Frågor eller kommentarer?

Har du frågor eller kommentarer om det du läser om här på bloggen, skriv gärna i kommentarsfälten i blogginläggen.

Soliga hälsningar

Kia & Rafael