Om oss

Vi är en familj med två vuxna och ett barn som för några år sedan förverkligade drömmen om att ha ett eget boende i Spanien. Efter köpet fick vi många frågor om det. Vi startade bloggen ”Drömmen om Spanien” för att berätta om hur vi köpte en lägenhet i Torrevieja.

Efter ett ganska kort tag kände vi att vi inte hade mycket mer att säga om hur det går till att hitta och köpa en lägenhet eller hus i Spanien. Vi var förbi den fasen och då slutade vi att skriva.

Men drömmen om Spanien lever vi varje gång vi åker till Torrevieja. När vi fick ny inspiration till att blogga ville vi berätta om just det – hur det är att ha en lägenhet i Spanien som semesterboende, men också om livet i Spanien. Det finns så mycket att visa upp i vårt vackra andra hemland – stränder eller byar vi besöker, människor vi möter. Men också praktiska saker som hur man får tag på en rörmokare eller vad som krävs för att hyra ut sin bostad till turister.

Vi är ett bra exempel på att man inte behöver vara Krösus Sork eller Lotto-miljonär för att köpa sig ett boende i solen. Vi är två helt vanliga heltidsarbetande medelålders vuxna med normala inkomster.

Går barfota i vattnet på Playa del Cura.
Här står vi på stranden Playa del Cura i Torrevieja, det är den helgen för några år sedan när vi var på visning i Torrevieja. Det är mars och vattnet är kallt men tillräckligt varmt för att doppa fötterna. Vi såg några modiga som badade.
Platt-tv på väggen med vit tv-bänk under.
Vi får ibland frågor om vi hyr ut och det gör vi. Vi anlitar en uthyrningsfirma som tar hand om allt – annonsering, bokning, betalning, in- och utcheckning med nyckelhantering, och slutstädning. Vi hyr ut på korttid, i allmänhet 1 – 3 veckor. Det händer att vi får förfrågningar om långtidsuthyrning men det har vi hittills tackat nej till därför att hela eller delar av familjen är i lägenheten under skolloven på hösten och våren och någon del av sommarlovet. På casatorresol.com har vi bilder från lägenheten och kontaktuppgifter för bokning.

På Instagram heter vi drommen_om_spanien.

Frågor eller kommentarer?

Har du frågor eller kommentarer om det du läser om här på bloggen, skriv gärna i kommentarsfälten i blogginläggen.

Soliga hälsningar

Kia & Rafael