Finns det bostäder i Torrevieja under en miljon?

on

Vi har nöjessurfat på idealista.com och spanat in några hus och lägenheter i Torrevieja, Spanien, för under miljonen.

En miljon svenska kronor. Räcker det verkligen till en egen semesterbostad i Spanien? Spanska bostadspriser har gått upp en del efter pandemin och kan snart vara uppe på samma nivå som innan kraschen 2008. Samtidigt är Sverige i en lågkonjunktur och svenska kronan är inte jättestark i förhållande till euron.

Just nu i februari 2024 motsvarar en miljon svenska kronor runt 88.000 euro. Vi har spanat in bostäder som kostar högst 90.000 euro. När man sedan köper tillkommer det i Torrevieja och hela Alicanteområdet dessutom cirka 10% i skatt och cirka 5% i diverse andra kostnader som lagfart, banköverföring, juridiskt ombud, notariekostnad, med mera.

7 bostäder under miljonen

Här är 7 bostäder som vi tyckte såg fina ut i annonserna. Hur det är i verkligheten när man väl går på visning kan man förstås inte veta. Vi har haft några minimikriterier: det ska finnas balkong eller uteplats, minst ett sovrum, gångavstånd till affärer och restauranger och inga orimliga renoveringsbehov.

Vi har lagt en länk till alla annonser, men det kan förstås hända att länken slutar att fungera för att annonsen inte finns kvar på Idealista.

Lägenhet i La Mata 69.900 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Kök med bord och två stolar och balkongdörr.

40 m2 med separat sovrum. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till en balkong. Lägenheten ligger på våning 1 och det finns hiss. Garageplats ingår i priset.

Med både egen garageplats och gångavstånd till strand och restauranger, tycker vi att den här lägenheten verkar prisvärd.

Lägenhet i Los Balcones 69.900 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Stenbelagd uteplats framför att vitt stenhus.

40m2 på markplan med stor uteplats. Inomhus hittar man 1 sovrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Tillgång till gemensam pool och tennisbana.

Det fina med den här lägenheten är livet utomhus där man både kan vara på sin egen uteplats eller i det stora gemensamma området som nästan känns som en hotellanläggning. Det går också bussar till centrala Torrevieja.

Lägenhet nära Playa del Cura 84.840 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Balkong med ljusa kakel. Utsikt över en park med lekpark och palmer.

45 m2 på våning 5 av 5 med hiss. Rymlig balkong med utsikt över en park. Lägenheten har 1 sovrum, 1 gästrum med plats för enkelsäng, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Tillgång till gemensam pool.

Om man tröttnar på att njuta av tillvaron på sin stora balkong är det bara tre minuters promenad till Playa del Cura-stranden. Det är bra planerat att få in två sovrum i den här lilla lägenheten.

Radhus i San Luis 85.000 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Uteplats med ljusa klinkers och svart gallergrind in till huset.

51 m2 får man i detta enplansradhus som ligger mellan saltsjöarna. Privat uteplats, två sovrum, kök, vardagsrum.

Den här lägenheten har ljus inredning och en rymlig uteplats. I området finns fina promenad- och cykelstråk. Det finns också mataffär och restauranger inom kort gångavstånd, samt busshållplats för att ta sig till centrala Torrevieja eller Habaneras köpcentrum.

Radhus i Jardín del Mar 85.000 euro

Här har priset i annonsen höjts till 94.000 euro efter att vi skrev den här texten. Det ursprungliga priset kan möjligen vara en fingervisning om vilket pris säljarna kan acceptera.

Dubbelsäng med blommigt överkast och en stor vit takfläkt.

100 m2 med två sovrum och en takterrass på 50 m2. Den här bostadsannonsen har ingen lagt kärlek på – dåliga bilder och mycket knapp beskrivning. Att vi fastnade för annonsen ändå är för att man får mycket yta, samtidigt som bostaden ligger nära Habaneras köp- och nöjescentrum. Den som går på visning kan säkert bli överraskad. Svårt att säga om överraskningen blir åt det positiva eller negativa hållet.

Lägenhet i La Mata 87.500 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Takterrass med terracottagolv och en murad grill.

42m2 med både balkong och privat takterrass med grillplats. Lägenheten har 1 sovrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Ligger på våning 2 utan hiss.

Förutom tanken på en egen takterrass så lockas vi av läget med gångavstånd till stranden, restaurangerna och närhet till de fina promenadstråken genom sanddynerna.

Lägenhet i Rosaleda 89.000 euro

(Annonsen finns inte kvar på Idealista, därför finns ingen länk.)

Matbord och stolar i vit plast på en uteplats framför ett fönster med fönsterluckor i trä.

35 m2 på markplan med privat uteplats. Lägenheten har 1 sovrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Tillgång till gemensam pool.

Rosaleda är ett av svenskarnas favoritområden med Svensken på hörnet som ett av många svenska företag. Från den här lägenheten promenerar man lätt till en petancabana, skönhetssalonger och Los Locos-stranden.

Foton: Alla bilder kommer från idealista.com

4 kommentarer Lägg till din

 1. Mats skriver:

  Hej!
  Tack för bra tips, kul att det fortfarande finns prisvärda alternativ. Lite nyfiken på hur det fungerar med avtal vid köp. Skrivs avtalet endast på spanska eller är det engelska?

  1. Kia skriver:

   Hej! Språket i avtalet kan säkert variera. Vårt var både på spanska och engelska.

 2. Mats skriver:

  Toppen tack, bra att veta. Då ska jag också se till att det blir samma för oss, om vi hittar något ställe. Åker ner nu till helgen, det ska bli så trevligt.

  1. Kia skriver:

   Håller tummarna för att ni hittar något ni gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *