Vi möter hösten med ny inredning

on

När vi var en hel månad i Torrevieja hann vi inreda med detaljer som tavlor, dukar och soffskydd. Vårt stora inredningsprojekt var att uppdatera sovrummet. Sakta men säkert byter vi ut inredningen som lämnades kvar av förra ägaren.

Vit bokhylla i ett hörn.

I vardagsrummet finns det två nischer mittemot varandra och av en lycklig slump är nischerna 80 cm breda, precis som Billy! Den första nischen fick en Billy ganska omgående, den andra fick vi äntligen dit nu.

Soffa, soffbord, två fåtöljer av rotting.
Förpackning med sofföverdrag.

På Carrefour hittade vi ett beige sofföverdrag. Eftersom vi även hyr ut lägenheten är det fräscht med ett möbelskydd som går att tvätta eller byta ut enkelt. Tidigare har vi täckt soffan med ett stort överkast. En del går in och sätter sig med solkräm så det blir fläckar som inte går bort. Då är det bara skyddet man behöver byta ut, inte hela soffan.

Bordsduk med svartvitt mönster.

På temat outplånliga fläckar så köpte vi på oss tre nya bordsdukar till matbordet. Förra gången köpte vi en jättefin duk som någon tyvärr förstört. Nu satsade vi på mönstrat, med förhoppning om att framtida fläckar kanske inte syns. Även dukarna är inköpta på Carrefour i Torrevieja.

Nya tavlor på väggarna

Tavla med tecknad figur med rött hår och turkos slips.

Vi ville också få upp lite konst på väggarna. Vår dotter målade den här fina tavlan i akryl. Den föreställer en mangakaraktär.

Tavlor med guldram med skog och berg.
Tre tavlor med en snäcka, en palm och en strand.

I hallen satte vi upp tre posters med strandtema. Här hängde tidigare två små oljemålningar med skogs- och bergsmotiv. De var kvar sedan förra ägaren. Posters beställde vi från Desenio. Ramarna kommer från Ikea och heter Ribba. Den ramen köper vi inte igen eftersom träet inte var vitmålat utan inplastat med vit folie. På håll ser det ändå fint ut.

Sovrum med två sängar och tavlor på väggen.

I ett av sovrummen hade två av canvastavlorna blekts av solen. Dem ersatte vi därför med en liten tavla som föreställer en sköldpadda och en ordtavla med havstema. Den runda kapsyltavlan köpte vi första året i lägenheten och den har behållit sina färger. Tavlorna hänger på krokar som redan fanns på väggen. Någon gång i framtiden när vi målar om väggarna sätter vi upp nya krokar.

Svartvit tavla med palmer och havet.

Den här tavlan är inte på plats än, utan väntar på att få resa från Sverige till Spanien. Den är baserad på ett fotografi som jag tog i somras på strandpromenaden i Torrevieja. Jag har bildbehandlat den på olika sätt och sedan beställt en utskrift från Crimson på Hahnemühle fine art-papper. Ramen Lomviken i svart aluminium kommer från Ikea. Gillar ramen därför att den är av bra kvalitet.

El och vatten och sånt

Badrum med duschblandare.

Det syns kanske inte så bra på den här bilden, men vi fick hjälp av en rörmokare att byta ut blandaren i duschen.

Vi behövde också hjälp med eljobb, men eftersom det inte är särskilt bildmässigt har vi inga foton på just det. En elektriker drog om el i köket, lagade en glapp elkontakt i tvättstugan och bytte ut strömbrytarna till lamporna i hallen.

Hylla i affär med väggkrokar.

Vi köpte en ny krokrad till hallen för att hänga ytterkläder på. Här är Kinabutiken där vi handlade. Den heter Merca Centro och ligger på Calle Ramon Gallud. Det är en av de större i centrala Torrevieja.

Ingen rast och ingen ro? Jodå.

Två stolar på en balkong.

Man kan inte bara slita och släpa och fixa och dona hela tiden när man har semester. Man kan också sitta på balkongen emellanåt och njuta av den spanska värmen.

Sandstrand på natten med ljus från byggnaderna bredvid.

Eller så lyxar man till det och tar sig ett kvällsdopp i havet på vår närmaste strand Playa del Cura.

Summering av sommarens projekt

Vit sänggavel med lampor.

Sommarens stora projekt var som sagt sovrummet. Nöjdast är vi nog med sänggaveln som har inbyggda lampor, usb-uttag och eluttag. Vi berättar i ett inlägg hur vi gjorde om sovrummet.

Foton: Familjens privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *