Stranden Playa de Los Náufragos i Torrevieja

on

Strax utanför centrum av Torrevieja ligger Playa de Los Náufragos, en strand som har bad, sport och aktiviteter.

När det är som mest folk på vår närmaste strand Playa del Cura de mest intensiva veckorna under högsäsongen, promenerar vi ibland 3 kilometer till Playa de Los Náufragos. Här brukar det alltid finnas plats, särskilt efter klockan 14 när spanjorerna går hem och äter lunch, då blir det nästan tomt.

Sandstrand med palmer.

Sanden är mjuk och ljus, det är långgrunt och inte strömt när man simmar. Stranden ligger skyddad bakom en lång pir så det är ofta grön flagg (säkert att bada) även när det blåser lite.

En del av stranden är avsatt för sportaktiviteter som handboll och volleyboll. Vissa år har här funnits volleybollnät för alla att använda, ibland har där bara varit lokala klubbar som haft med eget nät. Går säkert att fråga hur det går till att få spela.

Tält med uthyrning av vattenaktiviteter.

Nere vid vattenbrynet brukar man i högsäsong kunna hyra bananbåt, jet ski eller parasailing. De bygger också upp en vattenpark med uppblåsbara rutschkanor och studsmattor. Kul för stora och små, men kanske inte för de allra minsta.

Sandstrand, längre bort finns en uppblåsbar vattenpark.

Blir man hungrig går man till Chiringuito 33 som ligger mitt på stranden. Vi har alltid fått bra mat och dryck där. Det är enda stället att äta på om man inte vill promenera iväg en bit. Precis innan Náufragos finns Playa del Acequion som har flera matställen, och fortsätter man förbi Náufragos åt andra hållet finns restauranger och caféer även där.

Sandstrand och en liten uteservering i sanden.
Skylt där det står Chiringuito 333.

Stranden är blåflaggad vilket bland annat innebär att den har bra vattenkvalitet, säkerhet i form av livvakter och sjukstuga, access för personer med funktionsnedsättningar, samt också toaletter.

Röd sjukstuga med första hjälpen bredvid två stugor med toaletter.
Sandstrand med livvakt.

Den som kan spanska reagerar kanske på att det heter ”de skeppsbrutnas strand”. Namnet kommer sig av att det inträffade många skeppsbrott på 1800-talet och 1900-talet när stormar med kraftiga östliga vindar blåste upp fartygen iland. Innan dess ska den ha hetat karantänstranden, Playa de Cuarantena. Det lär ha kommit sig av att segelbåtar med sjuka besättningsmedlemmar fick ankra här och vara i karantän innan de tilläts gå iland.

Information på spanska från Torrevieja kommun om Playa de Los Náufragos.

Rutor av rep för att skapa avstånd mellan badgästerna.
Vid lunchtid töms stranden snabbt. 13.50 är det fullt, 14.10 har folk gått hem.

Fler stränder i Torrevieja

Stränderna i Torrevieja – kartor, blå flagg, bilder

Playa del Cura – vår fina strand i Torrevieja, Spanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *