November i Torrevieja

on

Efter Halloween börjar lågsäsongen på riktigt i Torrevieja. Ändå är det gott om soliga dagar i november och man kan ofta sitta på stranden mitt på dagen eller till och med bada.

Folktomt på Playa del Cura i centrala Torrevieja.

Runt Playa del Cura där vi har vår lägenhet är det skönt att vara i lågsäsong och njuta av det lugnare tempot. De flesta restauranger är öppna, även fast några stänger eller har mindre öppet efter turistsäsongen.

Vin och chips på en uteservering vid havet.
En kaffe cortado på en uteservering.
Under den här resan avslutade vi varje morgonpromenad på en helt ny italiensk restaurang vid Playa del Cura – Bella Vita Ristorante. Supergott kaffe. Vi testade också lunchmackor som var goda. Däremot har vi inte testat de hemmagjorda, äkta italienska pizzorna. Det får bli nästa gång.

I lågsäsong kan man gå ner till stranden när som helst, det finns alltid plats. Soliga dagar är det ofta 18-20 grader på dagen och solen värmer skönt. Ungefär samma temperatur är det i vattnet. Så fort solen går ner behöver man ha varm tröja eller jacka.

Stranden och strandpromenaden.
Under dagtid är det bikiniväder.
Solnedgång vid stranden.
På kvällen är det dags för jacka.

Vissa dagar är det blåsigt eller regnar, men det är trevligt ändå. Då kan man sitta på ett café eller titta i affärer. Under hösten och vintern är det också gott om kultur- eller sportevenemang. Den som gillar simning kan köra några 50-meterslängder i inomhusbassängen i Torrevieja Sports City.

Storbilds-tv som visar en fotbollsmatch.
Sverige-Spanien i VM-kvalsmatch som vi såg i en av alla sportbarer.
En orkester som spelar instrument på en scen.
Vi var i kulturcentret Virgen del Carmen och lyssnade på en kammarorkester som spelade klassisk musik som Mozart och musikal som West Side Story.

Statistik om vädret i Torrevieja

Enligt väderstatistik är medeltemperaturen i november 15 grader med 20 som högsta och 10 som lägsta temperatur. Det regnar i snitt 5 dagar och under november kommer det totalt 42 mm nederbörd. Antal soltimmar per dag är 6. Vattentemperaturen är i snitt 19 grader.

Människor som promenerar på strandpromenaden.
En novembermorgon är det gott om plats att promenera på strandpromenaden i Torrevieja.
Solen går upp över havet.
Eftersom solen går upp senare i november räcker det att vara ute strax före åtta för att se en fin soluppgång över havet.
Maskin som pressar apelsinjuice från apelsiner.
I november är de närodlade apelsinerna extra saftiga. Man kan själv pressa en flaska apelsinjuice i mataffären. Här på Mas y Mas.
Tapas, patatas bravas och kroketter.
Den här resan testade vi en restaurang som vi inte varit på tidigare. Vi fick väldigt trevliga tapas och krämig tortilla på Restaurante Salinas på Calle San Pascual.
Uteservering vid havet.
Coffee & Tapa har en uteservering som är öppen året om. Regniga dagar kan man sitta inomhus och ändå ha fin utsikt över havet.

Foto: Familjens privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *