Minnesmonument över covid-offren

on

På strandpromenaden i Torrevieja står en ny skulptur sedan i somras som föreställer två personer som tröstar varandra med en kram. Det är för att minnas de människor som covid-19 har tagit ifrån oss.

Skulpturen ”Abrazos con Alma” står på ett stenblock där man kan läsa en inskription: “Torrevieja a las víctimas de la Covid – 19. Os marchasteis en soledad, pero quedaréis para siempre en nuestro recuerdo”. Översatt till svenska blir det ungefär: ”Från Torrevieja till covid-19-offren. Du lämnade i ensamhet, men du förblir för alltid i våra minnen.”

Skulptur bredvid två palmer vid havet.

– Kramen i luften symboliserar alla kramar som vi inte har kunnat ge varandra i dessa tider, säger konstnären Pepe Miralles till nättidningen informacion.es.

Skulpturen beställdes av Torrevieja kommun och den ideella föreningen Alarum och uppfördes den 31 juli 2021. Torreviejas borgmästare Eduardo Dolón har meddelat att när pandemin så tillåter kommer en större minnesstund att hållas på denna plats för de avlidna, men också en hyllning till alla som arbetat extra hårt under pandemin.

Foto: Familjens privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *