Några ord om La Mata i Torrevieja

on

5 km norr om centrala Torrevieja ligger populära förorten La Mata med en lång, fin sandstrand och ett naturreservat med vandringsleder.

Det finns många som har åsikter om La Mata – allt från att man tycker det är dött och trist, till att det är jordklotets mest fantastiska plats. Vi tycker det är ett väldigt trevligt ställe att åka på utflykt till.

Restauranger med havsutsikt

I La Mata finns många bra restauranger, flera ligger längs med stranden och har havsutsikt.

Uteplats till restaurangen La Mar de Bienn
En av många restauranger i La Mata är La Mar de Bien.
Sandstrand och strandpromenad.
Strandpromenaden i La Mata har gott om restauranger med olika sorters mat.

Onsdagsmarknaden i La Mata

På onsdagar finns här en marknad där de säljer frukt, grönsaker, kläder, väskor och annat gott och blandat.

Marknad som säljer paprikor, auberginer och gurkor.
Gata med marknadsstånd som säljer kläder.

Stranden – Playa de La Mata

Det finns ofta gott om plats att sitta på den stora och fina sandstranden. Här finns också en lekplats för barnen och det är nära till restauranger och kiosker. Det är blåsigare och vågigare här än på stränderna i centrala Torrevieja, så man får ha koll på om det är gul eller röd flagg så man slipper råka illa ut. På vissa ställen är det också strömt, vilket är bra att ha koll på så man går i på säkra ställen.

Lekplats och palmer på stranden.
Sandstrand med människor som solar och badar.
Norra delen av Playa de La Mata – La Mata Norte. Stranden har tre delar där La Mata Norte förstås är längst norrut, sedan kommer La Mata Sur och längst ner på stranden finns en del som heter Cabo Cervera. Stränderna kallas också Torrelamata-Norte och Torrelamata-Sur.
Ett torn som står vid havet.
En av sevärdheterna i La Mata är det fint renoverade tornet som ligger på ett torg vid den norra delen av stranden.

Vad finns i La Mata?

Centrala byn i La Mata har lite av varje som mataffärer, banker, frisörer. Runtomkring i La Mata finns också urbanisationer, många med radhuskänsla. Den som går i köptankar i La Mata bör ha koll på att inte hamna i ett perifert område. Bästa ställena tycker vi personligen är nära stranden eller nära centrala La Mata. Vi har vänner som köpte ett jättefint radhus i ett område i La Mata som var helt off och dessutom dött på vintern. De sålde till slut och köpte en bostad med bättre läge.

Stort tomt torg med hus längre bort.
Torget i centrala La Mata.
En gata med radhus.
Ett bostadsområde i La Mata, nära södra delen av stranden.
Park med palmer och blommor.
En grön och fin park i centrala delarna av La Mata.

Saltsjön och naturreservatet

För den som gillar att promenera är La Mata en dröm – det finns fina vandringsleder i naturreservatet på andra sidan vägen N332. I saltsjön kan man se flamingos och längs promenadvägarna kan man se unika vinodlingar med druvor som tar smak av den salta omgivningen.

Solnedgång över sjö.
Går man på kvällspromenad i naturreservatet Lagunas de La Mata kan man se solen gå ner bakom bergen bakom saltsjön Laguna Salada de la Mata.

Åka buss till La Mata

I högsäsong är det enkelt att ta bussen till La Mata från Playa del Cura där vi håller till. Resan tar ungefär en kvart och bussarna går flera gånger i timmen. I lågsäsong går bussarna mer sällan, cirka var 40:e minut. Vi har också promenerat dit, det tar knappt en timme.

Mer på temat La Mata

Vi provade 8 viner från Bodegas Simon

Torrevieja har många stränder – flera med blå flagg

5 kommentarer Lägg till din

 1. Sund skriver:

  Hej Kia & Rafael!

  Härlig blogg med bra info och härliga bilder 🙂

  Vi har också skrivit ihop en del tankar om att köpa bostad utomlands på vår hemsida. Det vore roligt om ni vill dela den med era läsare om ni tycker att den är informationsgivande nog 🙂

  Mvh!

  1. Kia skriver:

   Hej! Kul att du gillar bloggen och bilderna! Ni ser ut att ha gjort ett gediget arbete med att berätta om vad man ska tänka på när man köper bostad utomlands, absolut intressant att dela! Ska se var länken kan passa, till att börja med delar jag den här: https://sundprivatekonomi.se/kopa-bostad-utomlands/ Mvh Kia

 2. Sund skriver:

  Hej igen,

  fick aldrig notis om ditt svar, därav mitt sena svar. Vad roligt att ni också gillar vårt material. Vi kommer längre fram även att skriva en artikel inriktad mot just Spanien. Det hade varit roligt att läsa om det i er blogg. Om viktigt att tänka på just vid köp i Spanien och vanliga fällor. Eller ni kanske redan har skrivit en sådan bloggpost?

  1. Kia skriver:

   Hej! Har inte full koll på hur WordPress skickar notiser, ska kolla om det är någon inställning som behöver justeras. Kul att ni ska skriva om Spanien! Vi skrev en lång rad blogginlägg 2017 om att köpa bostad, men sen tappade vi intresset för köpeprocessen när vi själva hade tagit oss igenom den. Har inte skrivit om fällor, men det är en intressant vinkel, kunde vara roligt att skriva några rader om det. Nu i höstas köpte en vän ett bankåtertagande. Vilken byråkratisk mardröm det var jämfört med att köpa från en privatperson via en mäklare! Det finns många berättelser om att köpa bostad i Spanien, de flesta med lyckligt slut, men inte alla. Mvh, Kia

   1. Kia skriver:

    Blev inspirerad att skriva texten ”7 fällor vid köp av bostad i Spanien”. Den och alla blogginlägg på samma tema finns nu här: https://drommenomspanien.se/category/kopa-bostad-i-spanien/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *