Topp-10 för bästa semesterkänslan i Torrevieja

on

Sol, bad, tapas och cerveza. Det är allt som behövs för att ha kul i Spanien, eller? Ja, absolut! Och kanske lite till? Här är vår topp-10-lista med saker som vi gillar att göra i Torrevieja.

Det är inte så mycket en lista över de bästa sevärdheterna, utan snarare en lista med det som ger en skön spansk semesterkänsla.

1. Besöka tivolit på kvällen

Vi får härliga retrovibbar när vi besöker tivolit i Torrevieja. Det blinkar och snurrar och det spelas hög musik. Det bästa är att det är gratis att gå in i området, man betalar bara när man åker något. Om man vågar…

Karusell med en staty av Hulken.

2. Titta på alla vattensportare

Det är många som stannar till och betraktar surfarna som balanserar på vågorna. Eller de modiga som provar på parasailing och dinglar med fötterna högt över havet, fastspända i en flygskärm som dras av en motorbåt. Det är som att titta på ett tivoli fast på havet, och ganska sugen blir man att prova på något.

3. Gå barfota på stranden

Det finns få saker som är så avkopplande som att gå barfota längs strandlinjen och känna den mjuka sanden under fötterna.

Fotspår i sanden

4. Äta billig frukost ute

Att äta frukost på café utan att bli ruinerad är en fantastisk upplevelse. En klassisk spansk frukost vi gillar är tostada (rostad baguette) som vi äter med tomatkross och olivolja. Till det en kopp kaffe. En annan klassiker är att besöka en churrosvagn. Det är en njutning att doppa de långsmala friterade bakverken i chokladsås.

Churros och en mugg med chokladsås.
Churros – mums!

5. Åka på dagsutflykt

Varje gång vi är i Torrevieja besöker vi minst en annan plats. Vi har till exempel varit i Cartagena, Mar Menor, Guadalest, Canelobre-grottorna och vingården Bodegas Faelo. Ofta bokar vi in oss på dagstur med Rosa Tours som gör utflykter med buss. Just nu har de förstås begränsad verksamhet. Ibland har vi också hyrt bil eller åkt taxi.

6. Spela volleyboll på stranden

Beachvolleyboll är kul och funkar bra att köra även utan nät. På några av stränderna finns volleybollplaner med nät som man får låna.

7. Dricka vin och öl – få tapas på köpet

Vi besöker gärna traditionella spanska barer och restauranger. Då får man alltid en tapa när man beställer ett glas vin eller öl. Det spännande är att man sällan vet vad man ska få för tapa. Det kan till exempel vara ostkroketter, en brödbit med chorizo eller en bit potatistortilla.

Ett glas öl och en liten tallrik paella.
Tapas kan komma i många former, här som en liten tallrik med paella.

8. Shoppa i en Kinabutik

Kinabutiker kallas butikerna som har ägare av kinesiskt ursprung. Konceptet är alltid detsamma – att sälja allt mellan himmel och jord till billiga priser. Där finns verktyg, kläder, tavlor, resväskor, smink, strandstolar, kastruller, gardiner. Det är fascinerande att gå runt och titta.

9. Köpa färskpressad apelsinjuice

På fruktavdelningen i vanliga mataffärer finns en juicepress där man själv pressar apelsinjuice ner i en flaska. Smaken av solmogna apelsiner för en billig penning förgyller resten av dagen.

10. Beundra utsikten från Torre del Moro

Det mest kända tornet i moderna Torrevieja är Torre del Moro. Tornet är renoverat och ligger i en fin park med magisk havsutsikt. Man ser verkligen långt, vilket förstås var meningen på den tiden när tornet byggdes som spaningstorn för att hålla koll på pirater och annat otrevligt folk som kom sjövägen.

Utsikt över havet från en park med gräs och palmer.
Från tornet Torre del Moro har man fin utsikt över havet.

Fler tips för en skön semesterkänsla

Playa del Cura – vår fina strand i Torrevieja

Bilder från strandpromenaden och piren i Torrevieja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *