Sportlovsresa till Torrevieja

on

Medan vissa kanske kastade sig utför slalombackar, tillbringade vi sportlovet i Torrevieja under den spanska solen. Även här finns det aktiviteter för den som gillar att röra på sig.

Vädret under sportlovet (vecka 9) i Torrevieja var blandat. Vissa dagar var det 20 grader och sol, andra dagar var det 15 grader med moln, duggregn, och snålblåst.

Här kommer några bilder från vår sportlovsvecka 2024.

Rosa hibiskusblomma.
En av de större skillnaderna jämfört med sportlov i Sverige är att hibiskusen blommar.
Mållinjen vid Torreviejas halvmarathon 2024.
Veckans kanske mest sportiga event var halvmarathon i Torrevieja.
Sandstranden Playa del Cura med vågor som rullar in på sanden.
Soliga dagar satt vi på stranden i t-shirt och shorts. Vissa modiga badade, men för oss räckte det att bada fötterna eftersom en badtemperatur på 16 grader inte lockar oss.
Natt över strandpromenaden i Torrevieja.
På kvällen promenerade vi längs strandpromenaden och gick på olika restauranger.
Tallrik med polska dumplings och gräddfil.
En kväll åt vi polsk husmanskost på en restaurang som heter Polka.
Stor vit kristall med geod.

En dag hyrde vi bil och åkte på utflykt till en jättekristall djupt ner i en silvergruva i Almería. Läs om vår utflykt till La Geoda de Pulpí. Foto: guiden på La Geoda de Pulpí

Vit bil med öppen baklucka.
Här är bilen vi hyrde när vi åkte till Almería. Innan vi lämnade hyrbilsfirman tog vi många bilder på bilen för att ingen efteråt skulle kunna säga att just vi hade orsakat någon skada eller repa som redan fanns.
Ljusgul kyrka med två torn invid ett torg.
Sportlovet är perfekt för långpromenader – inte för varmt, inte för kallt. En given plats att promenera till är Plaza de la Constitución och kyrkan Parroquia Arciprestal de la Inmaculada Concepción.
Byggarbetsplats med lyftkranar och betongfundament.
När man ändå är ute och promenerar vill man förstås veta hur bygget vid hamnen fortskrider. Här står rader av, mestadels män, och tittar länge och väl på byggarbetarna, grävskoporna och lyftkranarna. När bygget är klart kommer här att finnas ett nöjes- och shoppingcentrum med en stor parkering i bottenvåningen. Även tivolit kommer att flytta tillbaka till sin ordinarie plats.
Yogamatta på sandstrand vid havet.
Vill man få en avstressande start på dagen finns det få saker som är bättre än yoga på stranden. Den här klassen hölls av Jannina på JMHW.
Rum i museum med skeppsklocka, roder och utställningsmontrar.
En blåsig dag besökte vi Torreviejas havs- och saltmuseum – Museo del mar y de la sal på Calle Patricio Perez 10.
Fönster med utsikt över höghus.
Har man en egen bostad i Spanien behöver man också kombinera sina semestrar med underhåll. En dag hade vi några fönsterfirmor på besök för att ta in offerter för vårt kommande fönsterbyte. Nuvarande fönster är englas, och plastjalusierna på utsidan av fönstren har sett sina bästa dagar. Vi ska istället ha tvåglas och aluminiumjalusier.
Blommor och brev till Navalnyi vid ett minnesmonument.
Även om man är på semester så gör sig världshändelserna påminda. Just det här sportlovet inföll den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyis begravning den 1 mars 2024. Många la blommor, ljus och handskrivna brev på minnesplatsen för spanska covid-offren. Navalnyi avled 47 år gammal i ett fängelse i Sibirien.
Rosa lagun med vitt saltskum längs strandkanten.
Torrevieja är känt för sina saltsjöar. En dag tog vi lokalbussen till den rosa saltsjön – Laguna Salada de Torrevieja. Det var en fin promenad i detta unika naturreservat, där saltet skummar sig längs strandkanten och vattnet skimrar i rosa.

Foton: Familjens egna, utom bilden från Geoda de Pulpí som togs av guiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *