Tips på restauranger i Torrevieja

on

Det är aldrig långt till bra mat eller en god drink i Torrevieja. Eftersom vi stannade extra länge den här sommaren hann vi med många besök till caféer och restauranger. Här är några av ställena vi besökte.

Sunset Beach

Avenida de los Marineros, 17, Torrevieja

På fredagar har Sunset Beach vid Playa del Cura en mycket god hummermeny. Man måste säga till i förväg eftersom de bara köper in så många humrar som går åt. Vi hade tänkt i flera år att gå hit på en fredag och nu så blev det äntligen av.

Tallrik med hummer, glas med vitt vin, utsikt över havet,

Salt n Pepper

Calle Concordia, 120, Torrevieja

En riktigt fräsch och god caesarsallad hittade vi på Salt n Pepper. Vi satt på uteserveringen och genom ett öppet fönster hörde vi livemusik inifrån restaurangen, en man som sjöng och spelade coverlåtar.

Caesarsallad

Crêperia Torregofre

Calle Pedro Lorca, 5, Torrevieja

En favorit när vi är sugna på en stor och god efterrätt. Här finns crêpes eller våfflor med glass, grädde och goda såser. Det finns också milkshakes eller matvåfflor med saltiga pålägg för den som föredrar det. Det man behöver komma ihåg med Crêperia Torregofre är att de öppnar först klockan 18.

Crepes med glass, vispgrädde och chokladsås.

Ole del Mar

Puerto Deportivo Marina Salinas, Torrevieja

Cava med trevlig utsikt över marinan fick vi på Ole del Mar, som är ett av alla ställen som ligger nedanför piren i Torrevieja. Tittar man noga på bilden så ser man också en rund båt med ett aprikosfärgat parasoll. Det är en rund båt med en grill i mitten som man kan hyra för en rätt dyr timpenning, så kallad donut boat.

Två glas cava.

Vista del Mar (Seaview International Restaurant)

Calle Nuestra Señora del Rosario, 7, La Mata, Torrevieja

Välsmakande indisk mat hittade vi på restaurangen Vista del Mar i La Mata. Dessutom fin utsikt över stranden och havet, samt trevliga servitörer. Vi åkte till La Mata med buss A från Playa del Cura. I högsäsong går den ungefär en gång i kvarten.

Indisk kycklinggryta, tre skålar med såser, indiskt bröd.

Bar Cafeteria Plaza

Plaza de la Constitucion, 4, Torrevieja

En cortado och en rostad baguette med tomatröra och olivolja – en vanlig frukost i Spanien. Här intagen på Bar Cafeteria Plaza, precis invid Plaza de la Constitucion i centrala Torrevieja.

Rostad baguettehalva, skål med tomatkross, olivolja, kaffe med mjölk i ett glas.

Kiosco Gloria

Avenida Dr. Mariano Ruiz Canovas, Torrevieja

Mitt på stranden på Playa de Los Locos ligger den trevliga lilla restaurangen Kiosco Gloria. Förvånansvärt många och goda rätter, och trevlig personal.

Stekt dubbelmacka med skinka och stekt ägg, pommes frites, en öl, utsikt över sandstranden.

En casa

Man kan inte alltid äta på restaurang, så här kommer en bild av en grönsaksomelett som vi gjorde hemma i lägenheten.

Omelett med paprika, gul lök och champinjoner. Inlagd gurka.

Restaurante Filton

Avenida de la Asuncion, 7, Torrevieja

En dag åkte vi på utflykt med buss E till Los Balcones i södra delarna av Torrevieja. Det var 35 grader eller varmare så vår promenad ner mot saltsjön blev väldigt kort. Vi såg några gröna papegojor flaxa förbi, sedan flydde vi hettan och hamnade på Restaurante Filton. Vi hade inga stora förväntningar, så här mitt ute i ingenstans. Men vad fel vi hade! Räksallad, oxfilé, hamburgare – allt var väldigt gott.

Räksallad med dressing och apelsinskiva på toppen.

Coffe & Tapa

Calle la Sal, Torrevieja

Coffe & Tapa är ett ställe vi gärna återvänder till. De har bra tapas och mat, goda kaffedrinkar, trevlig personal och havsutsikt. Tapas på bilden är Crujiente de pollo con salsa tzatziki.

Friterade kycklingstavar med tzatziki.

Ruta al Sur

Calle la Sal, 1, Torrevieja

Goda och fräscha drinkar hittar man hos Ruta al Sur, både alkoholfria och med alkohol. Här läskar vi oss med en alkoholfri San Francisco och en Frozen Margarita.

Orange drink i högt glas, gul drink i cocktailglas, bägge med sugrör och myntablad.

El Floridita

Calle Maestro Parada, 1, Torrevieja

En kubansk restaurang som flyttat från ett mer undanskymt läge i Torrevieja till fina lokaler invid Playa del Cura. Av en mycket entusiastisk vän blev vi rekommenderade Sandwich Cubano som skulle smaka precis som i Kuba och i Miami. Gott var det! Efter den första sandwichen blev det flera besök och vi hittade många spännande rätter på menyn. Deras drinkar är också väldigt goda, särskilt mojiton, både den alkoholfria och den med alkohol i.

Sandwich cubano, baguette med fyllning.

(Det här var sommaren 2021 och pandemin var i full gång. Alla ställen vi besökte skötte sig bra med smittskyddsåtgärder – avstånd mellan borden, max antal gäster per bord, munskydd för personal samt även för gäster utom när de äter, handsprit, och så vidare. Att de flesta satt utomhus hjälpte förstås också till.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *