Carrefour är som Ica Maxi Deluxe

on

Den överlägset största mataffären i Torrevieja är Carrefour. Det är som Ica Maxi deluxe med en hel vägg Riojaviner, en stor vitvaruavdelning, inredning och ett stort sortiment av kläder och hygienprodukter.

Nästan all mat handlar vi på Mas y Mas som ligger bara ett kvarter bort från vår lägenhet, men ibland tar vi oss till Carrefour, särskilt om vi ska köpa specialmat som är gluten- eller laktosfri.

Kundvagn full med småmaskiner till köket till exempel brödrost.
Bild från ett av våra allra första besök till Carrefour när vi utrustade hela köket med det som behövdes, till exempel brödrost och kaffebryggare.

Till Carrefour brukar vi promenera, det är cirka 3 km från Playa del Cura. På vägen hem tar vi ofta buss eller taxi. Taxi kostar cirka 10 euro. Bussen kostar 1,50 euro, men då får man promenera sista 1 km om man inte vill byta buss. Har man bil finns en jättestor parkering vid Carrefour.

Eftersom Carrefour är så enormt så är det nästan ingen mat som inte finns här. Frukt- och gröntavdelningen är lika stor som en mindre matbutik. Det finns också hyllor med mat från andra länder, till och med en liten svensk hylla.

Många bra viner

Deras vinsortiment är utmärkt. Nu senast handlade vi med oss några Ribera del Duero-flaskor hem till Sverige. I början när vi hade vår lägenhet handlade vi hem viner som var billiga. Efter ett tag bytte vi inriktning och nu handlar vi hem viner som är svårare att få tag i på Systembolaget, även om man i teorin förstås kan be bolaget att ta hem vad som helst.

Butikshylla med viner från Rioja.
En lång butikshylla med enbart Riojaviner hos Carrefour i Torrevieja.

Finns också café

Om man är ett par och ena halvan av paret tröttnar på att gå runt i Carrefour, så finns ett café med både bord inne och uteservering där man till exempel kan köpa sig en öl och pizzaslice.

Beställde vitvaror från Carrefour

När vi först fick tillgång till vår lägenhet och det var dags att byta ut alla trasiga vitvaror, var det från Carrefour vi beställde allt. Vi beställde enbart varor som gick att få hem två dagar senare, det som hade längre leveranstider skippade vi helt. Vill du veta mer om det kan du läsa vårt blogginlägg Första resan renoverade vi dygnet runt.

Kök med diskmaskin, ugn och kylskåp.
Carrefour ordnade hemleverans av alla vitvaror man ser på bilden – diskmaskin, spishäll, ugn och kyl/frys. Köksfläkten köpte vi på Ikea i Murcia. Mikron fanns redan i lägenheten och var det enda i köket som fungerade vid vårt tillträde.

En kedja från Frankrike

Carrefour är en fransk kedja som grundades 1959 av Marcel Fournier. Till Spanien kom Carrefour redan på 1970-talet men har expanderat under åren, till exempel 2005 efter uppköp av en spansk kedja som hette Plus. Mer om Carrefours historia finns att läsa hos Carrefour Group.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *