Bästa spanska filmerna på Netflix just nu

on

Här kommer tips på tre spanska feel-good-filmer som i skrivande stund finns på Netflix. Gemensamt för filmerna är humor och människors vilja att hjälpa varandra och sig själva till förändring.  Filmerna vi tipsar om heter La Tribu, Como Caído Del Cielo och Thi Mai.

Efter att vi började titta på spanska filmer med vanligt vardagsspråk har det blivit mycket lättare att förstå vad folk säger när de pratar spanska. Att titta på film är ett roligt sätt att lära sig språk, mycket roligare än att böja verb.

La Tribu (2018) – på svenska: Förenade av rytmen

Den osympatiska chefen Fidel blir påkörd av en buss och tappar minnet. Virginia, hans biologiska mamma som lämnade bort honom vid födseln, tar hand om honom efter olyckan. På dagarna jobbar hon som städerska, på fritiden är hennes passion en streetdancegrupp tillsammans med andra medelålders mammor.

Omslag till filmen La Tribu

Genre: Komedi, musikal
Utspelar sig i: Spanien
Skådespelare: Paco León, Carmen Machi
Regissör: Fernando Colomo

Como Caído Del Cielo (2019) – på svenska: Pedros andra chans

När den kända mexikanska sångaren Pedro Infante dör kan inte himlen och helvetet enas om vart han ska. Det är hans många kvinnoaffärer och otroheten mot frun som är problemet. Han blir tillbakaskickad till jorden för att visa att han kan vara en bättre man. En cover-sångare som specialiserat sig på Pedros sånger ligger för döden. Det blir den perfekta kroppen för Pedros andra chans.

Omslag från filmen Como Caido del Cielo

Genre: Musikal, komedi, drama
Utspelar sig i: Mexico, USA
Skådespelare: Omar Chaparro, Ana Claudia Talancón
Regissör: José Pepe Bojórquez

Thi Mai – rumbo a Vietnam (2018)

Efter att ha begravt sin dotter får Carmen reda på att dottern, Maria, precis blivit godkänd som adoptivmamma till en liten flicka på ett barnhem i Vietnam. Carmen åker spontant till Vietnam med förhoppningen att hon och hennes man ska kunna få adoptera barnet. Med sig på resan har hon sina två bästa väninnor. Det blir ett äventyr med både kulturkrockar och komiska händelser.

Omslag till filmen Thi Mai

Genre: Komedi, romantik, drama
Utspelar sig i: Spanien, Vietnam
Skådespelare: Carmen MachiAdriana OzoresAitana Sánchez-Gijón
Regissör: Patricia Ferreira

Tips: Byt till spansk undertext

Om man vill kan man skippa den svenska undertexten i Netflix och välja spansk undertext, då kan man läsa orden samtidigt som man hör dem. Vi tycker att vi lär oss spanska ord snabbare på det sättet. Tittar man i mobil klickar man på knappen ”Ljud och undertexter” för att byta.

Vilka spanska filmer rekommenderar du? Skriv gärna en kommentar!

Fotografier: Pixabay samt respektive filmbolag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *